Բաղադրիչներ
- մեղր - 3 ճ/գդ
- շաքարավազ - 150 գր
- ջուր - 180 մլ
- ալյուր - 500 գր
- կարագ - 150 գր
- սոդա - 1 թ/գդ
- Կրեմի համար՝
- շաքարավազ - 150-200 գր
- ձու - 3 հատ
- վանիլին - 1 պտղունց
- ընկույզ - 100 գր
- կաթ - 600 մլ
- կարագ - 100 գր
- ալյուր - 1 ճ/գդ
- Ինչպես նաև`
- բուսայուղ - 3 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Մեղրը, շաքարավազը, 150 գր կարագն ու եռացրած ջուրը դնում ենք մարմանդ կրակին ու տաքացնում այնքան, մինչև ստանանք համասեռ զանգված: Կաթսան վերցնում ենք կրակից, ավելացնում սոդայի հետ մաղած ալյուրն ու խմոր ենք հունցում:
Խմորը 6-7 գնդերի ենք բաժանում, գրտնակում և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում յուրաքանչյուրը 10 րոպե թխում ենք, մինչև ոսկեգունելը:
Պատրաստում ենք կրեմը: Ձվերը շաքարավազի հետ լավ հարում ենք, ավելացնում ալյուրն ու սառը կաթը և կրկին հարում ենք: Դնում ենք կրակին և անընդհատ խառնելով եփում, մինչև կրեմը թանձրանա: Վերցնում ենք կրակից և ավելացնում ենք վանիլինն ու մանրացված ընկույզները:
Այլ ամանի մեջ լավ հարում ենք կարագն ու լցնում կրեմի մեջ:
Շերտերին կրեմ ենք քսում և դնում իրար վրա: Տորթը զարդարում ենք փշրանքնեով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
Խմորը 6-7 գնդերի ենք բաժանում, գրտնակում և 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում յուրաքանչյուրը 10 րոպե թխում ենք, մինչև ոսկեգունելը:
Պատրաստում ենք կրեմը: Ձվերը շաքարավազի հետ լավ հարում ենք, ավելացնում ալյուրն ու սառը կաթը և կրկին հարում ենք: Դնում ենք կրակին և անընդհատ խառնելով եփում, մինչև կրեմը թանձրանա: Վերցնում ենք կրակից և ավելացնում ենք վանիլինն ու մանրացված ընկույզները:
Այլ ամանի մեջ լավ հարում ենք կարագն ու լցնում կրեմի մեջ:
Շերտերին կրեմ ենք քսում և դնում իրար վրա: Տորթը զարդարում ենք փշրանքնեով և 3-4 ժամով տեղափոխում ենք սառնարան:
Համեղ տորթ պատրաստելու ժամանակն է
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9-%D6%83%D5%A1%D6%80%D5%AB%D5%A6%D5%B5%D5%A1%D5%B6/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել