Բաղադրիչներ
- սպագետտի - 400 գ
- լոլիկ - 1 կգ
- հավի կրծքամիս - 300 գ (ապխտած)
- սոխ - 1 գլուխ
- ձիթայուղ - 2 ճ/գ
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Կրծքամիսը մանր խորանարդներով կտրատում ենք։
Լոլիկը կեղևազատում ենք և մանր խորանարդներով կտրատում։
Թավայի մեջ ձիթայուղ ենք տաքացնում։
Կրծքամիսը լցնում ենք թավայի մեջ և միջին ուժեղության կրակի վրա 3-4 րոպե տապակում ենք։ Այնուհետև կրծքամսին ենք ավելացնում մանր կտրատած սոխը և ևս մի քանի րոպե տապակում ենք:
Սպագետտին խաշում ենք և նախքան ամբողջությամբ պատրաստ լինելը կրակի տակն անջատում ենք։ Սպագետտին կրակի վրայից վերցնում ենք և լցնում քամիչի վրա։
Եթե սոխն ու կրծքամիսն արդեն լավ տապակվել են, ավելացնում ենք մանր կտրատած լոլիկները։ Աղ և պղպեղ ենք անում և մոտ 5 րոպե շոգեխաշում։
Այնուհետև թավայի մեջ ենք լցնում սպագետտին, խառնում ենք և թույլ կրակի վրա 1-2 րոպե տաքացնում ենք և կրակի վրայից վերցնում։ Անմիջապես մատուցում ենք։
Լոլիկը կեղևազատում ենք և մանր խորանարդներով կտրատում։
Թավայի մեջ ձիթայուղ ենք տաքացնում։
Կրծքամիսը լցնում ենք թավայի մեջ և միջին ուժեղության կրակի վրա 3-4 րոպե տապակում ենք։ Այնուհետև կրծքամսին ենք ավելացնում մանր կտրատած սոխը և ևս մի քանի րոպե տապակում ենք:
Սպագետտին խաշում ենք և նախքան ամբողջությամբ պատրաստ լինելը կրակի տակն անջատում ենք։ Սպագետտին կրակի վրայից վերցնում ենք և լցնում քամիչի վրա։
Եթե սոխն ու կրծքամիսն արդեն լավ տապակվել են, ավելացնում ենք մանր կտրատած լոլիկները։ Աղ և պղպեղ ենք անում և մոտ 5 րոպե շոգեխաշում։
Այնուհետև թավայի մեջ ենք լցնում սպագետտին, խառնում ենք և թույլ կրակի վրա 1-2 րոպե տաքացնում ենք և կրակի վրայից վերցնում։ Անմիջապես մատուցում ենք։
Ի դեպ, որպեսզի լոլիկի կեղևը հեշտ դուրս գա, կարող ենք մի քանի րոպեով լոլիկները լցնել եռման ջրի մեջ, կափարիչը ծածկել, այնուհետև կեղևազրկել։ Շատ համեղ պաստա, որը հարմար է թե՛ ճաշի և թե՛ ընթրիքի համար։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%BA%D5%A1%D5%BD%D5%BF%D5%A1-%D5%A1%D5%B4%D5%A1%D5%BF%D6%80%D5%AB%D5%B9%D5%AB%D5%A1%D5%B6%D5%A1/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել