Տարեց կանանց շրջանում սպիտակ հաց և բրինձ ներառող սննդակարգը կարող է մեծացնել ընկճախտի զարգացման ռիսկը: Մինչդեռ հացահատիկային բույսերը և բանջարեղենը օգնում են նվազեցնել ռիսկը: Նման ենթադրության են հանգել հետազոտողները:

Բարձր աստիճանի մաքրող մթերքները առաջացնում են արյան մեջ շաքարի կտրուկ ավելացում՝ ստիպելով օրգանիզմին մշակել ինսուլինի ավելի շատ հորմոն, ինչը օգնում է ճեղքել գլյուկոզան: Սակայն այդ պրոցեսը կարող է առաջացնել ընկճախտի ախտանշաններ՝ համաձայն նոր հետազոտության:

Դաշտանադադարի փուլում գտնվող 700 հազար կանանց մասնակցությամբ հետազոտության ընթացքում գիտնականները կապ են հայտնաբերել բարձր աստիճանի մաքրող ածխաջրերի օգտագործման և ընկճախտի միջև:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել