Տանձը պատկանում է այն առողջարար մրգերի շարքին, որոնց օգտագործումն անհրաժեշտ է առողջության պահպանման համար: Այս միրգը հատկապես խորհուրդ է տրվում օգտագործել աշնան և ձմռան ամիսներին` գրիպից և հազից զերծ մնալու համար: Այն ակտիվացնում է թոքերի աշխատանքը, պահում խոնավ և մանրէազերծ, ինչպես նաև, նպաստում լորձարտադրությանը: Տանձը C և K վիտամինների աղբյուր է և պաշտպանում է օրգանիզմը քրոնիկ հիվանդություններից:

Տանձն օգտակար է ոսկորների համար

Տանձը մեծ քանակությամբ բորի հանքանյութ է պարունակում, որն օրգանիզմին օգնում է կալցիումը պահել ոսկորներում: Այն նաև նաև օգնում է հորմոնների արտադրությանը, ներառյալ՝ էստրոգենի, որը կանխում է ոսկրազանգվածի քայքայումը:

Տանձը պաշտպանում է դիաբետից

Տանձը նաև պոլիֆենոլ է պարունակում, որը նվազեցնում է արյան մեջ շաքարի մակարդակը:

Տանձն օգտակար է անպտղության դեպքում

Տանձը բազմաթիվ օգտակար սննդարար նյութեր է պարունակում, այդ թվում՝ ֆոլաթթու, որոնք դյուրացնում են բեղմնավորումը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել