Life.panorama.am-ը գրում է.

Իռլանդիայի գիտնականները  բացահայտել են, որ  վնասակար մանրէները սթրեսի և անհանգստության պատճառ  կարող են դառնալ:

Ըստ գիտնականների` մանրաթելեր պարունակվող սննդի պարբերաբար օգտագործումը օգնում է նվազեցնել անհանգստությունը:

Մասնագետների կարծիքով, անընդհատ սթրեսը կարող է հանգեցնել այսպես կոչված աղիքային համախտանիշի:

Գիտնականները իրենց փորձը կատարել են մկների վրա, նրանց բաժանելով երկու խմբերի տեղավորել են սթրեսային միջավայրում:

Արդյունքում նրանք բարելավել են մարսողական համակարգը, իսկ անհանգստության մակարդակը նվազել է:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել