Life.panorama.am-ը գրում է.
Իռլանդիայի գիտնականները բացահայտել են, որ վնասակար մանրէները սթրեսի և անհանգստության պատճառ կարող են դառնալ:
Ըստ գիտնականների` մանրաթելեր պարունակվող սննդի պարբերաբար օգտագործումը օգնում է նվազեցնել անհանգստությունը:
Մասնագետների կարծիքով, անընդհատ սթրեսը կարող է հանգեցնել այսպես կոչված աղիքային համախտանիշի:
Գիտնականները իրենց փորձը կատարել են մկների վրա, նրանց բաժանելով երկու խմբերի տեղավորել են սթրեսային միջավայրում:
Արդյունքում նրանք բարելավել են մարսողական համակարգը, իսկ անհանգստության մակարդակը նվազել է:
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։
Նյութի աղբյուր՝ https://life.panorama.am/hy/news/2018/08/04/foodstuffs/765202
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել