Հանրաճանաչությամբ սուրճը միայն խմելաջրին է զիջում։ Տարեկան մարդիկ շուրջ 400 բաժակ սուրճ են խմում։ Բացի այն, որ սուրճը նվազեցնում է սրտանոթային հիվանդությունների, շաքարատի և դեմենցիայի հավանականությունը, ինչպես նաև կանխում Ալցհեյմերի և Պարկինսոնի հիվանդությունները, վաղաժամ մահվան հավանականությունը, պարզվել է նաև, որ սուրճի միայն բույրը կարող է բարելավել ուղեղի վերլուծական հատկությունները։

Գիտահետազոտական խմբի ղեկավար պրոֆեսոր Ադրիանա Մաաջարովն ընդգծել է, որ սուրճի հատիկների թաքնված ուժը մտավոր ազդակներն են։ Հետևաբար այն ուղեղի մտավոր գործունեության համար հզոր ազդակ կարող է հանդիսանալ (հիշողություն, խոսք, ինտելեկտ, նպատակաուղղված գործողություններ, իրականության ամբողջական ընկալում)։ Այն կարող է նաև լավ օգնական լինել վերլուծական խնդիրներ լուծելիս։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել