Նոր հետազոտությունների համաձայն՝ հղիության ընթացքում ճարպոտ ձուկ օգտագործելը կարող է կանխել ապագա երեխաների մոտ ճարպակալումը և բարելավել աղիների առողջությունը:
Փորձարկման ենթարկված էգ հղի մկների սննդակարգում մեծ քանակությամբ Օմեգա-3 ճարպաթթու է ներառվել: Հետագայում նրանց սերունդը առանձնացել է առողջ քաշով և աղիներում առկա տարատեսակ մանրէներով:
Օմեգա-3 ճարպաթթուն մեծ քանակությամբ առկա է ճարպոտ ձկների մեջ, ինչպիսիք են սաղմոնը և սկումբրիան, ինչպես նաև ընկույզի և չիայի սերմերի մեջ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել