Գրացի համալսարանի գիտնականները պատմել են սառույցի խորանարդիկների և պաղպաղակի վնասների մասին 40 աստիճան շոգի դեպքում:

Փորձագետները խորհուրդ են տալիս չչարաշահել համեղ քաղցրավենիքը, որը կալորիական «ռումբ» է հանդիսանում: Ճարպակալման նույնիսկ նվազագույն ռիսկի դեպքում պաղպաղակը միևնույնն է չի բերի ցանկալի զովությունը, քանի որ ուղեղը միայն կարճաժամկետ ազդանշան կստանա դուրեկան ջերմաստիճանի հասնելու վերաբերյալ:

Սառը ուտեստների արագ օգտագործումը կարող է գլխացավ առաջացնել, որը կապված է անոթների լայնացման և արյան հոսքի մեծացման հետ: Ռիսկի չդիմելու համար ավելի լավ է փոխարինել պաղպաղակը զովացուցիչ խմիչքների հետ կամ էլ ադեկվատ ջրակցման կողմնակից դառնալ:

Օրը պետք է սկսել մեկ բաժակ ջրով և մինչև գիշեր այն հասցնել 2-3 լիտրի: Լավ լրացում կարող է դառնալ թարմ անանուխը բաժակի մեջ, սառը թեյը կամ անանուխի ծամոնը, որոնք նույնպես զովացնող հատկություն ունեն:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել