Life.panorama.am-ը գրում է.
Դարչինը կարող է օգնել՝ չեզոքացնելու ճարպային սննդակարգի կողմից օրգանիզմին հասցվող վնասները։ Այս մասին ասվում է նոր հետազոտության մեջ, որը ներկայացվել է «Սրտի ամերիկյան ասոցիացիայի» համաժողովի ժամանակ։
 
Մասնագետները փորձերը կատարել են առնետների վրա, որի ժամանակ նրանց 12 շաբաթ շարունակ կերակրել են ճարպային սննդով։ Առնետներից մի քանի սննդի մեջ ներառել են նաև դարչին։ Հետազոտության արդյունքները ցույց են տվել, որ դարչինը դանդաղեցնում է օրգանիզմում ճարպերի կուտակման պրոցեսն ու նվազեցնում սրտանոթային հիվանդությունների վտանգը։
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել