Բաղադրիչներ
- Հրեշտակային բիսկվիթի համար`
- շաքարավազ - 100 գր
- ձվի սպիտակուց - 5 հատ
- կակաչի սերմ(мак) - 50 գր
- ալյուր - 50 գր
- շաքարի փոշի - 30 գր
- աղ - 1 պտղունց
- աղ կիտրոնի - 1 պտղունց
- Նարնջի քուրդի համար`
- նարինջ - 150 մլ (խյուս)
- շաքարավազ - 100 գր
- ձվի դեղնուց - 5 հատ
- կարագ - 50 գր
- ալյուր - 1 թ/գդ
- Կրեմի համար`
- պանիր մասկարպոնե - 250 գր
- խտացրած կաթ - 100 գր
- թթվասեր - 80 գր (26 տոկոսանոց )
- շաքարավազ - 20 գր
- վանիլին - 0.5 թ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստման ժամանակը՝ 60 րոպե գումարած սառելու ժամանակահատվածը Չափաբաժինները՝ 4-6:
Ալյուրը, կակաչն ու շաքարի փոշին լցնում ենք ամանի մեջ և թիակով խառնում ենք մինչև միասեռ զանգված ստանանք: Սպիտակուցները լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ, ավելացնում ենք կիտրոնի աղն ու կերակրի աղը և սկսում ենք հարել՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը: Սպիտակուցներով զանգվածը պետք է այնքան հարենք՝ մինչև կայուն և օդեղեն զանգված ստանանք: Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրով և կակաչով խառնուրդը: Ստացված խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ (ձևամանը չենք յուղապատում, այն պետք է լինի չոր և մաքուր): Բիսկվիթը 30-40 րոպե թխում ենք՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստում ենք քուրդը: Նարինջը բլենդերում մանրացնում ենք և մաղով անցկացնում: Նարնջի խյուսի մեջ ենք լցնում շաքարավազը, ձվի դեղնուցները և ալյուրը, խառնում ենք մինչև համասեռ զագված ստանանք: Խառնուրդը դնում ենք թույլ կրակի վրա և, անընդհատ խառնում ենք, մինչև խիտ՝ թթվասերի թանձրության զագված սռտանանք: Քուրդը կրակից վերցնում եք, ավելացնում կարագը և լավ խառնում, մինչև կարագը լուծվի, այնուհետև տեղափոխում ենք սառնարանը:
Փայտիկով փորձում ենք, եթե բիսկվիթը պատրաստ է, հանում ենք ջեռոցից, ապա 1 ժամ ձևամանի մեջ թողնում՝ մինչև սառչի: Սառած բիսկվիթը ձևամանից հանում ենք, 2 մասի կիսում և յուրաքանչյուր շերտի վրա սառած քուրդ քսում: Մի կողմ ենք դնում մինչև ներծծվի, իսկ այդ ընթացքում զբաղվում ենք կրեմի պատրաստմամբ: Թթվասերը շաքարավազի հետ հարում ենք: Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում մասկարպոնեն, վանիլինը և խտացրած կաթը, խառնում ենք: Թթվասերով կրեմը զգուշորեն լցնում ենք մասկարպոնեով կրեմի մեջ, խառնում ենք և շերտերի վրա քսում: Շերտերն իրար վրա ենք դնում և մնացած կրեմը քսում տորթի մակերևույթով մեկ, քուրդը հնարավոր է ծորա, բայց, ավելի լավ, կրեմի հետ խառնվելով այն ավելի համեղ կլինի: 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարանը: Այժմ կարող ենք սառնարանից հանել և սկսել ձևավորումը. օրինակ, կարելի է շոկոլադե քերուկով կամ կակաչով ձևավորել, կամ հատապտուղներ դնել վրան:
Բարի ախորժակ:
Ալյուրը, կակաչն ու շաքարի փոշին լցնում ենք ամանի մեջ և թիակով խառնում ենք մինչև միասեռ զանգված ստանանք: Սպիտակուցները լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ, ավելացնում ենք կիտրոնի աղն ու կերակրի աղը և սկսում ենք հարել՝ աստիճանաբար ավելացնելով շաքարավազը: Սպիտակուցներով զանգվածը պետք է այնքան հարենք՝ մինչև կայուն և օդեղեն զանգված ստանանք: Այնուհետև ավելացնում ենք ալյուրով և կակաչով խառնուրդը: Ստացված խմորը լցնում ենք ձևամանի մեջ (ձևամանը չենք յուղապատում, այն պետք է լինի չոր և մաքուր): Բիսկվիթը 30-40 րոպե թխում ենք՝ 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստում ենք քուրդը: Նարինջը բլենդերում մանրացնում ենք և մաղով անցկացնում: Նարնջի խյուսի մեջ ենք լցնում շաքարավազը, ձվի դեղնուցները և ալյուրը, խառնում ենք մինչև համասեռ զագված ստանանք: Խառնուրդը դնում ենք թույլ կրակի վրա և, անընդհատ խառնում ենք, մինչև խիտ՝ թթվասերի թանձրության զագված սռտանանք: Քուրդը կրակից վերցնում եք, ավելացնում կարագը և լավ խառնում, մինչև կարագը լուծվի, այնուհետև տեղափոխում ենք սառնարանը:
Փայտիկով փորձում ենք, եթե բիսկվիթը պատրաստ է, հանում ենք ջեռոցից, ապա 1 ժամ ձևամանի մեջ թողնում՝ մինչև սառչի: Սառած բիսկվիթը ձևամանից հանում ենք, 2 մասի կիսում և յուրաքանչյուր շերտի վրա սառած քուրդ քսում: Մի կողմ ենք դնում մինչև ներծծվի, իսկ այդ ընթացքում զբաղվում ենք կրեմի պատրաստմամբ: Թթվասերը շաքարավազի հետ հարում ենք: Մեկ այլ ամանի մեջ ենք լցնում մասկարպոնեն, վանիլինը և խտացրած կաթը, խառնում ենք: Թթվասերով կրեմը զգուշորեն լցնում ենք մասկարպոնեով կրեմի մեջ, խառնում ենք և շերտերի վրա քսում: Շերտերն իրար վրա ենք դնում և մնացած կրեմը քսում տորթի մակերևույթով մեկ, քուրդը հնարավոր է ծորա, բայց, ավելի լավ, կրեմի հետ խառնվելով այն ավելի համեղ կլինի: 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարանը: Այժմ կարող ենք սառնարանից հանել և սկսել ձևավորումը. օրինակ, կարելի է շոկոլադե քերուկով կամ կակաչով ձևավորել, կամ հատապտուղներ դնել վրան:
Բարի ախորժակ:
Ի դեպ, այս տորթը <հրեշտակային> բիսկվիթով են անվանում, քանի որ բիսկվիթը պատրաստվում է միայն ձվի սպիտակուցներով՝ առանց դեղնուցների: Ադ տեսակ բիսկվիթը կոչվում է հրեշտակային
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել