Լիդս համալսարանի գիտնականներն ուսումնասիրություն են անցկացրել, որը տևել է 17 տարի: Ուսումնասիրության գլխավոր նպատակն էր պարզել, թե որ մթերքը կարող է քաղցկեղի առաջացման պատճառ դառնալ: Մասնակցում էին 30 հազար կանայք՝ 35-39 տարեկան:
Առանձնացվել է կանանց 4 խումբ՝
1. նրանք, ովքեր օգտագործում էին կարմիր միս, ձուկ և թռչնամիս շաբաթվա մեջ մեկ անգամ,
2. նրանք, ովքեր ուտում էին ձուկ շաբաթվա մեջ մեկ անգամ,
3. նրանք, ովքեր շաբաթվա մեջ երկու անգամ ուտում էին ձուկ և թռչնամիս,
4. նրանք, ովքեր միայն կարմիր միս են ուտում՝ բացառելով ձուկն ու թռչնամիսը:
Հետազոտություններից հետո պարզվեց, որ քաղցկեղով հիվանդանում են հիմնականում 4-րդ խմբի կանայք:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել