Բաղադրամասեր
-
1 չափաբաժին
-
2 կգ կծու կարմիր տաքդեղ
-
2 գլուխ սխտոր
-
60 գ աղացած համեմի սերմ
-
60 գ աղացած չաման
-
60 գ խոշոր աղ
Պատրաստման եղանակը
-
Տաքդեղները սրբել խոնավ շորով և կախել թելով կամ փռել սփռոցի վրա, որպեսզի թոռոմեն, մոտավորապես 6-7 օր։ Շատ չորացնել պետք չէ։
-
Լավ լվանալ և չորացնել հատ-հատ չոր շորով։
-
Հագնել խոհանոցի համար հատուկ նախատեսված ձեռնոց և մաքրել։ Շատ կծվի սիրահարները կարող են սերմերը չհեռացնել։
-
Մաքրելուց հետո տաքդեղները և մաքրած սխտորը 2 անգամ աղալ մսաղացով, այնուհետև հարել բլենդերով։
-
Աղալուց հետո ավելացրեք համեմի սերմը, չամանը, աղը և լավ խառնել։
-
Տեղադրեք այդ ամենը ապակյա կամ էմալապատ տարայի մեջ։
-
Ծածկել սրբիչով և թողնել 5-7 օր, որպեսզի տեղի ունենա խմորում՝ ֆերմենտացիա։
-
Դրանից հետո լցնել ստերիլիզացված չոր բանկանների մեջ և փակել կափարիչով և պահել սառնարանում։
-
Ապահովության համար, որպեսզի լավ պահպանվի մինչև գարուն, կարող եք վրան հալած յուղ լցնել։