Բանջարեղենը, միրգը և հատապտուղները սառեցված վիճակում կարելի է պահել մեկ տարի: Ի տարբերություն պահածոյացված մթերքի՝ սառեցված մթերքը չի պարունակում աղ, շաքար և կոնսերվանտներ:
Ցանկացած մթերք սառեցնելուց առաջ պետք է լավ լվանալ: Այնուհետև այն պետք է լավ չորացնել. որքան չոր լինի միրգը, այնքան որակյալ կլինի սառեցված վիճակում: Սկուտեղի վրա շարել կտրատած մրգերը և հատապտուղներն այնպես, որ չկպչեն միմյանց և դնել սառնախցիկում 5-6 ժամ: Դրանից հետո հանել սառեցված մթերքը և լցնել պլաստիկե փաթեթի կամ տարայի մեջ:
Ապակե կամ մետաղե տարաները հարմար չեն մթերք սառեցնելու համար. դրանք զգայուն են ջերմաստիճանի փոփոխության նկատմամբ:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/Inchpes-&isht-sarecnel-hataptuxnery--mrgern-u-banjarexeny-7240
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել