Բաղադրամասեր
հավ ամբողջական - 1 հատ
աղ - 2 թ/գդ
պղպեղ սև - 1 թ/գդ
ուրց - 1 թ/գդ
բուսայուղ - 2 թ/գդ
գարեջուր - 1 բանկա
թթվասեր - 5 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
Փոքր ամանի մեջ խառնում ենք բուսայուղը, թթվասերը, աղը, պղպեղն ու ուրցը և քսում ենք հավին:
Գարեջրի բանկան լավ լվանում ենք և դատարկում պարունակության 1/3 մասը: Այնուհետև գարեջուրը դնում ենք ձևամանի մեջ և վրան հագցնում հավը:
Ձևամանը 10 րոպեով տեղափոխում ենք 250 աստիճան տաքացրած ջեռոցը, այնուհետև ջերմաստիճանը հասցնում ենք 180 աստիճանի և հավը եփում 60-70 րոպե: Եփվելիս միսը ջուր է արտազատում, որը կարող ենք ընթացքում շերեփով լցնել մսի վրա: 40-45 րոպե անց միսը ծածկում ենք փայլաթիթեղով և 10-15 րոպե այդպես եփում: Մատուցելիս կտորների ենք բաժանում և վայելում
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/xohanocic-durs/SHat-kchern-en-havi-iskakan-hamex-hamy-zgacel%E2%80%A4-Parzapes-petk-e-minch-epely-sa-xarnel-havi-het-7154
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել