Բաղադրիչներ
- սունկ շամպինիոն - 500-600 գ
- սոխ - 3 գլուխ
- կարագ - 150 գ
- թթվասեր - 500 մլ
- պանիր - 100 գ (չոր)
- աղ - ըստ ճաշակի
- պղպեղ սև - ըստ ճաշակի
- ալյուր - 2 ճ/գ
Պատրաստման եղանակը
Այս բաղադրատոմսի համար օգտագործելու ենք սունկն առանց ոտիկների:
Ամենից առաջ կտրատում ենք սունկը: Այնուհետև փոքր խորանարդիկներով մանրացնում ենք սեխն ու քերիչով քերում պանիրը:
Սոխը կարագով տապակում ենք մինչև վարդագունելը, հետո նույն կերպ տապակում ենք սնկերը (եթե կարագը չի բավականացնում, կարող ենք ձիթայուղ օգտագործել): Սնկերը տապակվելուն պես ավելացնում ենք 2 ճ/գ ալյուրը և լավ խառնում:
Ավելացնում ենք թթվասերը: Եթե սոուսը շատ խիտ է, մի քիչ կաթ կամ թթվասեր ենք ավելացնում, մինչև ստանանք հեղուկ թթվասերի խտության սոուս: Ստացված խառնուրդին աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և դնում ժուլիենի համար նախատեսված սպասքի մեջ:
Այնուհետև զանգվածի վրա քերած պանիր ենք ցանում ու 5 րոպեով դնում 250 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ, որպեսզի երեսին ոսկեգույն կեղև ձևավորվի:
Ահա և վերջ:
Ամենից առաջ կտրատում ենք սունկը: Այնուհետև փոքր խորանարդիկներով մանրացնում ենք սեխն ու քերիչով քերում պանիրը:
Սոխը կարագով տապակում ենք մինչև վարդագունելը, հետո նույն կերպ տապակում ենք սնկերը (եթե կարագը չի բավականացնում, կարող ենք ձիթայուղ օգտագործել): Սնկերը տապակվելուն պես ավելացնում ենք 2 ճ/գ ալյուրը և լավ խառնում:
Ավելացնում ենք թթվասերը: Եթե սոուսը շատ խիտ է, մի քիչ կաթ կամ թթվասեր ենք ավելացնում, մինչև ստանանք հեղուկ թթվասերի խտության սոուս: Ստացված խառնուրդին աղ ու պղպեղ ենք ավելացնում և դնում ժուլիենի համար նախատեսված սպասքի մեջ:
Այնուհետև զանգվածի վրա քերած պանիր ենք ցանում ու 5 րոպեով դնում 250 աստիճան տաքացված ջեռոցի մեջ, որպեսզի երեսին ոսկեգույն կեղև ձևավորվի:
Ահա և վերջ:
«Ժուլիեն» բառը ֆրանսիական խոհանոցի տերմին է, նշանակում է մթերքը նախնական մշակման համար կտրատելու եղանակ: Այսօր ժուլիեն ասելով հասկանում ենք փոքր բաժիններով պանրով ու սնկով կերակրատեսակ:
Ժուլիենի մեջ ավելացվում են տարբեր բաղադրիչներ՝ հավի միս, ծովամթերք, բանջարեղեն, տարբեր համեմունքներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները մնում են սունկը, գլուխ սոխը, սերուցքային սոուսն ու պանիրը։
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AA%D5%B8%D6%82%D5%AC%D5%AB%D5%A5%D5%B6-%D5%B7%D5%A1%D5%B4%D5%BA%D5%AB%D5%B6%D5%AB%D5%B8%D5%B6%D5%B8%D5%BE/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել