«Ժուլիեն» բառը ֆրանսիական խոհանոցի տերմին է, նշանակում է մթերքը նախնական մշակման համար կտրատելու եղանակ: Այսօր ժուլիեն ասելով հասկանում ենք փոքր բաժիններով պանրով ու սնկով կերակրատեսակ:
Ժուլիենի մեջ ավելացվում են տարբեր բաղադրիչներ՝ հավի միս, ծովամթերք, բանջարեղեն, տարբեր համեմունքներ, սակայն հիմնական բաղադրիչները մնում են սունկը, գլուխ սոխը, սերուցքային սոուսն ու պանիրը։ 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել