Բաղադրիչներ
- Հիմքի համար՝
- թխվածքաբլիթ - 150-17 գր (շոկոլադե)
- կարագ - 70 գր
- Սուֆլեի համար՝
- ելակ - 300 գր
- յոգուրտ մրգային - 300 գր (ելակի)
- պանիր մասկարպոնե - 250 գր
- շաքարավազ - 100 գր
- սերուցք 30-35% յուղայնությամբ - 200 մլ
- ժելատին - 2 թ/գդ
- կաթ - 100 մլ (5,2% յուղայնությամբ)
Պատրաստման եղանակ
Թխվածքաբլիթները մանրացնում ենք և լցնում յուղաթղթապատ բացվող ձևամանի մեջ: Այնուհետև լցնում ենք հալեցրած կարագը, ձեռքերով խառնում և հարթեցնում: Զանգվածը տեղափոխում ենք սառցախցիկ:
Պատրաստում ենք մուսսը: Կաթը եռացնում ենք, մեջը լցնում ժելատինն ու խառնում, մինչև ժալատինն ամբողջությամբ հալչի: Ելակը կտրատում ենք:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք մասկարպոնեն, շաքարավազն ու յոգուրտը և հարում, մինչև ստանանք համասեռ զանգված և ավելացնում ենք ժելատինային խառնուրդը: Զանգվածը 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
Սերուցքը լավ հարում ենք, ավելացնում ելակն ու զանգվածը լցնում յուգուրտային խառնուրդի մեջ: Սուֆլեն լցնում ենք հիմքի վրա և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
Զարդարում ենք ըստ ճաշակի:
Վայելում ենք:
Պատրաստում ենք մուսսը: Կաթը եռացնում ենք, մեջը լցնում ժելատինն ու խառնում, մինչև ժալատինն ամբողջությամբ հալչի: Ելակը կտրատում ենք:
Մեկ այլ ամանի մեջ լցնում ենք մասկարպոնեն, շաքարավազն ու յոգուրտը և հարում, մինչև ստանանք համասեռ զանգված և ավելացնում ենք ժելատինային խառնուրդը: Զանգվածը 30 րոպեով տեղափոխում ենք սառնարան:
Սերուցքը լավ հարում ենք, ավելացնում ելակն ու զանգվածը լցնում յուգուրտային խառնուրդի մեջ: Սուֆլեն լցնում ենք հիմքի վրա և ողջ գիշեր թողնում սառնարանում:
Զարդարում ենք ըստ ճաշակի:
Վայելում ենք:
Ելակով տորթ , որից անհնար է հրաժարվել
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել