Բաղադրիչներ
- ալյուր - 250 գ
- ձու - 3 հատ
- կեֆիր - 250 մլ
- շաքարավազ - 200 գ
- կարագ - 90 գ
- կակաոյի փոշի - 35 գ
- սոդա - 1 թ/գ
- Կրեմի համար`
- խտացրած կաթ եփված - 400 գ
- կարագ - 220 գ
- ինվերտային օշարակ (սիրոպ) - 50-80 մլ
- շոկոլադ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակը
Պատրաստում ենք խմորը, որի համար ալյուրն անցկացնում ենք մաղով, ապա ավելացնում ենք կակաոյի փոշին ու սոդան:
Կարագը հալեցնում ենք, ապա թողնում ենք, որ սառչի:
Առանձին տարայի մեջ լցնում ենք ձուն, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը:
Զգուշորեն հարում ենք: Այդ ընթացքում ձվի զանգվածը պետք է մոտ 2 անգամ շատանա:
Ձվի զանգվածին ավելացնում ենք հալեցրած կարագը:
Ավելացնում ենք կեֆիրն ու լավ հարում ենք:
Խմորի հեղուկ զանգվածին կամաց-կամաց ավելացնում ենք չոր բաղադրիչների զանգվածն ու խառնում ենք:
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, ապա լցնում ենք խմորն ու 30 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստ լինելուց հետո յուղաթուղթը զգուշորեն հեռացնում ենք:
Արդեն սառած բիսկվիթային խմորաշերտը բաժանում ենք երկու կամ չորս մասի:
Շերտերից յուրաքանչյուրը պատում ենք օշարակով:
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար փափկած կարագն ու խտացրած կաթը հարում ենք։
Բիսկվիթային շերտերից յուրաքանչյուրը և տորթի կողային հատվածները պատում ենք կրեմով։
Տորթը զարդարում ենք հալեցրած շոկոլադով ու խմորի փշրանքներով։
Կարագը հալեցնում ենք, ապա թողնում ենք, որ սառչի:
Առանձին տարայի մեջ լցնում ենք ձուն, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը:
Զգուշորեն հարում ենք: Այդ ընթացքում ձվի զանգվածը պետք է մոտ 2 անգամ շատանա:
Ձվի զանգվածին ավելացնում ենք հալեցրած կարագը:
Ավելացնում ենք կեֆիրն ու լավ հարում ենք:
Խմորի հեղուկ զանգվածին կամաց-կամաց ավելացնում ենք չոր բաղադրիչների զանգվածն ու խառնում ենք:
Ձևամանը պատում ենք յուղաթղթով, ապա լցնում ենք խմորն ու 30 րոպե թխում 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստ լինելուց հետո յուղաթուղթը զգուշորեն հեռացնում ենք:
Արդեն սառած բիսկվիթային խմորաշերտը բաժանում ենք երկու կամ չորս մասի:
Շերտերից յուրաքանչյուրը պատում ենք օշարակով:
Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար փափկած կարագն ու խտացրած կաթը հարում ենք։
Բիսկվիթային շերտերից յուրաքանչյուրը և տորթի կողային հատվածները պատում ենք կրեմով։
Տորթը զարդարում ենք հալեցրած շոկոլադով ու խմորի փշրանքներով։
Տորթ «Պելե»-ն կարող եք վայելել մեկ բաժակ սուրճի հետ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել