Դեսերտի բաղադրատոմսը կարելի է մի քիչ փոխել՝ ավելացնելով սիրելի մրգերը, հատապտուղները, ընկուզեղենը կամ շոկոլադը:

Կրեմի բաղադրիչները՝

  • 200 գ բլիթներ
  • 3 ձու
  • 250 գ խտացրած կաթ
  • 400 մլ կաթ
  • 1/2 թ/գ վանիլային շաքար
  • 200 գ կարագ

Գլազուրի բաղարիչները՝

  • 4 ճ/գ շաքարավազ
  • 4 ճ/գ կակաո
  • 12 ճ/գ կաթ

Պատրաստումը՝

1. Ձվերը հարիր, մինչև համասեռ զանգված ստացվի:

2. Ավելացրու կաթը, խտացրած կաթը և վանիլային շաքարը: Լավ խառնիր:

3. Կաթսան դիր մարմանդ կրակի վրա և խառնուրդը հասցրու եռման վիճակի: Պատրաստի կրեմը վերցրու կրակի վրայից և թող սառչի:

4. Գլազուրի համար խառնիր շաքարավազը և կակաոն, ավելացրու կաթը: Լավ խառնիր, որ գնդիկներ չլինեն:

5. Տարան դիր մարմանդ կրակի վրա և անընդհատ խառնելով գլազուրը եփիր, մինչև համասեռ զանգված ստացվի: Երբ թանձր զանգված ստացվի, վերցրու կրակի վրայից:

6. Կարագը քառակուսաձև կտրտիր և թող մի քիչ փափկի: Հարիչով մի քիչ հարիր կարագը:

7. Կարագը խորն ամանի մեջ ավելացրու կրեմին: Եվս մեկ անգամ հարիր հարիչով:

8. Հատուկ ձևամանի մեջ խոհանոցային թուղթ դիր: Դիր բլիթներով առաջին շերտը, վրան կրեմ քսիր: Դիր բլիթներով երկրորդ շերտը, կրեմ ավելացրու: Կրկնիր, մինչև բլիթները վերջանան:

9. Վերջում տորթի վրա գլազուրը լցրու և 3-4 ժամով (ավելի լավ է՝ մի գիշեր) դիր սառնարան:

Բարի ախորժակ։ 

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել