Բաղադրիչներ՝

250 գրամ ալյուր,
6 գրամ չոր խմորիչ,
4 գրամ աղ,
30 գրամ կարագ կամ մարգարին,
100 մլ կաթ,
50 մլ ջուր։

Վերին շերտին քսելու համար

1 դեղնուց,
5 գրամ կաթ։

Պատրաստումը՝

Խառնեք չոր բաղադրիչները՝ ավելացնելով մարգարին, կաթ և ջուր։ Հունցում ենք խմոր։ Ձևավորում ենք գունդ և դնում տաք տեղ 90 րոպե։ Այնուհետև փխրեցնում ենք և նորից թողնում 10 րոպե, որպեսզի խմորը հանգստանա։ Բաժանել խմորը 5 մասի և  ամեն մեկը գրտնակել քառակուսիների, պտտել և ամրացնել ծայրերը։ Թողնում ենք հանգստանա 30 րոպե։ Կատարում ենք կտրվածքներ և քսում դեղնուցը կաթով։ Թխում ենք 180 աստիճանի տակ 20-30 րոպե։
Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել