Բաղադրամասեր
-
Խմորի համար`
-
1 բաժակ կաթ,
-
2 հատ ձու,
-
ալյուր,
-
թթխմոր (դրոժ),
-
շաքարավազ,
-
աղ,
-
Միջուկի համար`
-
կարագ,
-
քերած պանիր,
-
ձու:
Պատրաստման եղանակը
-
Խմորի համար կաթ տաքացնել, վրան ավելացնել մնացած բաղադրիչները և պահել տաք տեղում այնքան, մինչև խմորը բարձրանա:
-
Երբ խմորը պատրաստ կլինի, բաժանել մի քանի մասերի, յուրաքանչյուրը գրտնակել, վրան քերված կարագ ու պանիր դնել և դնել ջեռոցում, մինչև պանիրը կհալչի:
-
Այնուհետև հանել ջեռոցից, ձուն ջարդել խմորի մեջ, համեմել աղով և դնել նորից ջեռոց:
-
Եփել այնքան, մինչև ձուն պատրաստ կլինի:
Նյութի աղբյուր՝ https://xohanoc.am/hy/post/patrasteq-ajarakan-xachapuri-3
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել