Բաղադրիչներ
- ձու - 4 հատ
- վարսակի փաթիլներ (հերկուլես) - 10 ճ/գ
- ցորենի թեփ - 200 գ
- մեղր - 4 ճ/գ
- յոգուրտ դասական - 170 գ
- սոդա - 1 թ/գ
- վանիլին - ըստ ճաշակի
- ձիթայուղ - 4 ճ/գ
- թխկու օշարակ - ըստ ճաշակի
Պատրաստման եղանակ
- Պատրաստում ենք դիետիկ տորթը, որի համար ձուն, յոգուրտը, կարագն ու մեղրը խառնում ենք։
- Ավելացնում ենք վարսակի փաթիլները, ցորենի թեփն ու սոդան։ Այս բաղադրիչները լավ խառնում ենք՝ վերածելով միասեռ զանգվածի։
- Խմորը լցնում ենք սիլիկոնե ձևամանի մեջ ու ստանում ենք 1 սմ հաստությամբ խմորաշերտեր։ Ստացվում է այդպիսի 4 շերտ, որոնք 10-15 րոպե թխում ենք 180 աստիճան տաքացրած ջեռոցում։
- Պատրաստում ենք կրեմը, որի համար թխկու օշարակը կամ շաքարավազին փոխարինող զանգվածը լցնում ենք տարայի մեջ, ավելացնում ենք կաթնաշոռն ու վանիլինը և հարում ենք։
- Երեք խմորաշերտերը կրեմապատում ենք, իսկ չորրորդը վերածում ենք փշուրների՝ տորթը ձևավորելու համար։
- Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել