Սննդի սոդայի օգտագործումը նվազեցնում է աուտոիմունային հիվանդությունների բորբոքումները: Նման հետևության են եկել Ջորջիայի բժշկական քոլեջի հետազոտողները:

Սոդան նպաստում է մեծ քանակությամբ ստամոքսաթթվի արտադրմանը, որն օգնում է մարսողությանը: Այն սպանում է պաթոգեն բջիջները: Բժիշկները նաև ենթադրում են, որ սոդայի օգտագործումը նվազեցնում է լեղապարկի վրա ծանրաբեռնվածությունը:

Փորձարկումներն իրականացվել են մկների վրա, որոնք սոդայի լուծույթ են օգտագործել:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել