Այս բաղադրատոմսը շատ ծնողների ճաշակով է, ովքեր չեն կարողանում համոզել իրենց երեխաներին ուտել այնպիսի օգտակար մթերքներ, ինչպիսին է, օրինակ, կաթնաշոռը։ Այսօր մենք կկիսվենք ձեզ հետ պիցցայի մի գաղտնի բաղադրատոմսով։ Երեխաները շատ կուրախանան այսպիսի ուտեստը տեսնելուց հետո, իսկ մեծ մարդիկ ուրախությունից իրենց տեղը չեն գտնի, քանի որ պիցցայի հիմնական բաղադրիչը կաթնաշոռն է։

  • 250 մլ կաթ,
  • 100 գրամ ջուր,
  • 2 ճաշի գդալ շաքար,
  • 10 գրամ չոր խմորիչ,
  • 125 գրամ հալեցրած կարագ,
  • 350-400 գրամ ալյուր,
  • 1/2 թեյի գդալ աղ,
  • 250 գրամ կանթաշոռ,
  • 100 գրամ կանաչի (սոխ, սամիթ),
  • 100 գրամ պինդ պանիր,
  • 250 գրամ եփած հավի ֆիլե,
  • 1 ճաշի գդալ սպիտակաձավարը,
  • 1/4 թեյի գդալ աղացած պղպեղ։

Պատրաստումը՝

Սկսեք պատրաստել պիցցան խմորը հունցելուց։ Դրա համար խառնեք ոչ մեծ ամանի մեջ 1/2 բաժակ տաք ջուր, 1 ճաշի գդալ ալյուր, 1 ճաշի գդալ շաքար և խմորիչ։ Այնուհետև թողեք խառնուրդը 5-10 րոպե, որպեսզի հասունանա խմորիչի խառնուրդը։ Խորը ամանի մեջ լցրեք ալյուր, այնուհետև ավելացրեք տաք կաթ, հալացրած կարագ, խմորիչի խառնուրդը շաքար և աղ։ Դրեք խմորը տաք տեղ 1-1,5 ժամ մինչև նրա ծավալը 2 անգամ կմեծանա։ Դրանից հետո անհրաժեշտ է հունցել խմորը և նորից թողնել 30-40 րոպե հասունանալու համար։

Բաժանեք պատրաստի խմորը 2 մասի և գրտնակեք շրջաններ ամեն մեկը 1 սմ հաստությամբ։ Պատեք տապական խոհանոցային թղթով և դրեք վրան խմորը։ Այժմ անցնում ենք միջուկի պատրաստմանը։ Մանր կտրատեք կանաչին և խառնեք այն կաթնաշոռի հետ, այնուհետև ավելացրեք մի փոքր աղ և պղպեղ՝ ըստ ճաշակի։

Քերեք պանիրը խոշոր քերիչով և մանր կտրեք հավի ֆիլեն։ Սպիտակաձավարի խմորից շրջանակներ անել․ դա անհրաժեշտ է, որպեսզի խմորը չծորի։ Լցրեք կաթնաշոռը խմորի մակերեսին, այնուհետև ֆիլեն և պինդ պանիրը։ Թխեք պիցցան 20-25 րոպե 200 աստիճան 200 С-ի տակ, մինչև կարմրի։ Անհնար է չսիրել այս համեղ պիցցան։

Բարի ախորժակ։

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել