Բաղադրությունը
- Խմորի համար՝
- ալյուր - 2-3 բաժակ
- աղ - 1թ/գ
- շաքարավազ - 1թ/գ
- սոդա - 1թ/գ
- կեֆիր - 190 մլ
- բուսայուղ - 2 ճ/գ
- Միջուկի համար՝
- պանիր - 200 գր (չոր տեսակի)
- կաթնաշոռ - 150 գր
- աղ
- պղպեղ սև
Պատրաստման եղանակ
Խառնեք ալյուրը, աղը, շաքարավազը և սոդան, ապա ավելացրեք կեֆիրը, բուսայուղը և խմոր հունցեք:
Պանիրն անցկացրեք մանր քերիչով և խառնեք կաթնաշոռի հետ, համեմեք աղ և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Ստացված զանգվածը վերածեք միջին չափսի գնդերի:
Խմորը նույնպես բաժանեք միջին չափսի գնդերի՝ քանակով 2 անգամ ավել, քան պանրային գնդիկները:
Խմորի ամեն գունդը գրտնակով կլոր բացեք:
Խմորի բացված շերտի վրա դրեք պանրի գունդը, ապա ծածկեք խմորի ևս մեկ շերտով:
Ամրացրեք խմորի ծայրի մասերը, ապա գրտնակով հավասարեցրեք պանիրը խմորի ամբողջ տարածքով:
Թավայի մեջ լցրեք շատ քիչ բուսայուղ և տապակեք խաչապուրիները նվազագույնը 3-ական րոպե ամեն կողմից:
Տապակվելու ընթացքում փակեք թավայի կափարիչը:
Պանիրն անցկացրեք մանր քերիչով և խառնեք կաթնաշոռի հետ, համեմեք աղ և պղպեղով՝ ըստ ճաշակի: Ստացված զանգվածը վերածեք միջին չափսի գնդերի:
Խմորը նույնպես բաժանեք միջին չափսի գնդերի՝ քանակով 2 անգամ ավել, քան պանրային գնդիկները:
Խմորի ամեն գունդը գրտնակով կլոր բացեք:
Խմորի բացված շերտի վրա դրեք պանրի գունդը, ապա ծածկեք խմորի ևս մեկ շերտով:
Ամրացրեք խմորի ծայրի մասերը, ապա գրտնակով հավասարեցրեք պանիրը խմորի ամբողջ տարածքով:
Թավայի մեջ լցրեք շատ քիչ բուսայուղ և տապակեք խաչապուրիները նվազագույնը 3-ական րոպե ամեն կողմից:
Տապակվելու ընթացքում փակեք թավայի կափարիչը:
Ինչպես տեսանք, թավայի մեջ խաչապուրին հատուկ ստեղծված է այն պահերի համար, երբ պատահական հյուր է եկել, և պետք է կողմնորոշվել հյուրասիրության հարցում: Նման դեպքերում անմիջապես հիշեք այս խաչապուրիի մասին: Այն ձեզ կփրկի, իսկ հյուրերը շատ գոհ կմնան, քանի որ այն պարզապես հալչում է բերանում:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%AD%D5%A1%D5%B9%D5%A1%D5%BA%D5%B8%D6%82%D6%80%D5%AB-%D5%A9%D5%A1%D5%BE%D5%A1%D5%B5%D5%AB-%D5%B4%D5%A5%D5%BB/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել