Բաղադրություն
- ալյուր - 600-700 գր
- ձու - 5 հատ
- շաքարավազ - 70 գր
- խմորիչ (չոր ) - 2 թ/գ
- կարագ - 200 գր
- կաթ - 250 գր
- աղ - 1 պտղունց
Պատրաստման եղանակը
Խորը տարայի մեջ լցնում ենք տաք կաթը։
Խմորիչը լցնում ենք կաթի մեջ։
Ավելացնում ենք շաքարավազի մի մասն ու 1 ճ/գ ալյուրը, թեթևակի խառնում ու 5 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Առանձին տարայի մեջ ձուն թեթևակի հարում ենք։
Կաթի ու խմորիչի զանգվածին ավելացնում ենք մնացած շաքարավազն ու ձվային զանգվածը և խառնում ենք։
Ավելացնում ենք փափկած կարագի ու ալյուրի մի մասը։
Փորձում ենք խմոր ստանալ՝ աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը։
Երբ խմորն արդեն պատրաստ կլինի, այսինքն՝ չի կպչի ձեռքերին, ավելացնում ենք մնացած կարագը։
Խմորը տրորում ենք 5 րոպե,0 մինչև կարագը ներծծվի, որից հետո ծածկում ենք ու 3-6 ժամ թողնում սառնարանում։
Խմորիչը լցնում ենք կաթի մեջ։
Ավելացնում ենք շաքարավազի մի մասն ու 1 ճ/գ ալյուրը, թեթևակի խառնում ու 5 րոպե թողնում ենք, որ հանգստանա։
Առանձին տարայի մեջ ձուն թեթևակի հարում ենք։
Կաթի ու խմորիչի զանգվածին ավելացնում ենք մնացած շաքարավազն ու ձվային զանգվածը և խառնում ենք։
Ավելացնում ենք փափկած կարագի ու ալյուրի մի մասը։
Փորձում ենք խմոր ստանալ՝ աստիճանաբար ավելացնելով ալյուրը։
Երբ խմորն արդեն պատրաստ կլինի, այսինքն՝ չի կպչի ձեռքերին, ավելացնում ենք մնացած կարագը։
Խմորը տրորում ենք 5 րոպե,0 մինչև կարագը ներծծվի, որից հետո ծածկում ենք ու 3-6 ժամ թողնում սառնարանում։
Այս խմորով կարելի է պատրաստել համեղ բուլկիներ, կրուասաններ, եղջյուրիկներ և այլն։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել