Բաղադրությունը
- Բիսկվիթի համար՝
- ալյուր - 125 գր
- ձու - 4 հատ
- շաքարավազ - 150 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- կիտրոնի հյութ - 1 թ/գդ
- բուսայուղ - 3 ճ/գդ
- Կրեմի համար`
- կաթ - 500 մլ
- ձու - 2 հատ
- շաքարավազ - 100 գր
- օսլա (крахмал) - 30 գր
- վանիլին - 0.5 թ/գդ
- կարագ - 50 գր
- Ջնարակի համար՝
- սերուցք՝ 30-35% յուղայնությամբ - 50 մլ
- սև շոկոլադ - 200 գր
Պատրաստման եղանակ
Չափաբաժինները՝ 4-6: Պատրաստում ենք կրեմը: Կաթը լցնում ենք կաթսայի մեջ և եռացնում, այնուհետև ավելացնում ենք վանիլինը և կաթսան կրակից վերցնում ենք: Ձվերը շաքարավազի և օսլայի հետ հարում ենք և անընդհատ խառնելով զգուշորեն ավելացնում տաք կաթը: Կրեմը լցնում ենք կաթսայի մեջ և դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա: Հասցնում ենք եռման աստիճանի և անընդհատ խառնելով մի քանի րոպե եռացնում ենք: Կրակից վերցնում ենք և ավելացնում կարագը:
Կրեմը սննդային թաղանթով ծածկում ենք և թողնում ենք՝ սառչի:
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ալյուրը, շաքարավազն ու փխրեցուցիչը մաղով անցկացնում ենք և լցնում ամանի մեջ: Դեղնուցները, կիտրոնահյութը և բուսայուղը լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ և խառնում ենք: Սպիտակուցները 100 գր շաքարավազի հետ հարում ենք, մինչև փափուկ փրփուր ստանանք:
Սպիտակուցներն աստիճանաբար լցնում ենք դեղնուցներով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում ենք, այնուհետև 3 անգամով ավելացնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները՝ յուրաքանչյուր անգամ լցնելուց հետո լավ խառնելով: Թխում ենք 30-40 րոպե՝ 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստի բիսկվիթը սառեցնում ենք և 2-3 մասի կիսում:
Յուրաքանչյուր շերտն առատորեն պատում ենք սառած կրեմով:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքը տաքացնում ենք, խառնում հալեցրած շոկոլադի հետ և լցնում տորթի վրա:
Բարի ախորժակ։
Կրեմը սննդային թաղանթով ծածկում ենք և թողնում ենք՝ սառչի:
Պատրաստում ենք բիսկվիթը: Ալյուրը, շաքարավազն ու փխրեցուցիչը մաղով անցկացնում ենք և լցնում ամանի մեջ: Դեղնուցները, կիտրոնահյութը և բուսայուղը լցնում ենք մեկ այլ ամանի մեջ և խառնում ենք: Սպիտակուցները 100 գր շաքարավազի հետ հարում ենք, մինչև փափուկ փրփուր ստանանք:
Սպիտակուցներն աստիճանաբար լցնում ենք դեղնուցներով զանգվածի մեջ և զգուշորեն խառնում ենք, այնուհետև 3 անգամով ավելացնում ենք բոլոր չոր բաղադրիչները՝ յուրաքանչյուր անգամ լցնելուց հետո լավ խառնելով: Թխում ենք 30-40 րոպե՝ 175 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Պատրաստի բիսկվիթը սառեցնում ենք և 2-3 մասի կիսում:
Յուրաքանչյուր շերտն առատորեն պատում ենք սառած կրեմով:
Պատրաստում ենք ջնարակը: Սերուցքը տաքացնում ենք, խառնում հալեցրած շոկոլադի հետ և լցնում տորթի վրա:
Բարի ախորժակ։
Ի դեպ, Բոստոնյան կրեմով տորթը Մասսաչուսեթսի նահանգում պաշտոնական աղանդեր է համարվում: Այն ստեղծել է ֆրանսիացի շեֆ-խոհարար՝ М. Sanzian-ը
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%A2%D5%B8%D5%BD%D5%BF%D5%B8%D5%B6%D5%B5%D5%A1%D5%B6-%D5%AF%D6%80%D5%A5%D5%B4%D5%B8%D5%BE-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել