Անչափ համեղ և հետաքրքիր փոքրիկ կարկանդակներ, որոնք կարծես սառեցրած խմորից պատրաստված լինի։
Բաղադրիչներ՝
Խմորի համար՝
ալյուր՝ 500 գրամ,
խմորիչ՝ 8 գրամ,
կաթ՝ 2/3 բաժակ,
կարագ՝ 150 գրամ,
շաքար՝ 1/2 թեյի գդալ,
աղ՝ 1/2 թեյի գդալ։
Պատրաստումը՝
Կարագը հալեցնել և ավելացնել տաք կաթ։ Խառնել, ավելացնել խմորիչ, շաքար և աղ։ Խառնել և թողնել այդպես 5 րոպե։
Լցնում ենք ալյուր՝ գդալով խառնելով։
Խմորը դնում ենք ալյուր շաղ տված սեղանի վրա և զգուշորեն խառնում ենք։
Բաժանում ենք խմորը 4 մասի։
Գրտնակում ենք յուրաքանչյուր կտորը քառակուսիների։
Երկար կողմով դնում ենք միջուկը և փաթաթում ռուլետի նման։ Ծայրերն ամրացնում ենք։
Ձեռքով ծայրերը բաժանում ենք կարկանդակների։
Դնում ենք տապակի մեջ և դնում այն ջեռոցում 180 աստիճանի տակ մոտավորապես 30 րոպե։
Բարի ախորժակ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել