Բանանը ճիշտ օգտագործելու պարագայում կարող է նպաստել ավելորդ քաշից ձերբազատվելուն, քանի որ հարուստ է սննդարար նյութերով, հատկապես` կալիումով, որը նպաստում է օրգանիզմից ավելորդ հեղուկների արտազատմանը:

Բանանը հարուստ է նաև վիտամին B6-ով, մագնեզիումով, դիետիկ մանրաթելով և վիտամին C-ով:

Կտավատի սերմի կամ սպանախի հետ խառնելիս բանանն օգնում է մարսողական համակարգի աշխատանքին` խթանելով լավ բակտերիաների աճը աղիներում:

Բանանը նաև հակաօքսիդանտների մեծ պարունակության շնորհիվ բազմաթիվ հիվանդություններ կանխող միջոց է:

Ներկայացնում ենք բանանի հյութի բաղադրատոմսը` որովայնի ճարպերն այրելու համար:

Ինչպե՞ս այրել որովայնի ճարպերը

Անհրաժեշտ բաղադրիչները՝

  • 1 բանան
  • 1 նարինջ
  • կես բաժակ անյուղ յոգուրտշ
  • 1 թեյի գդալ կոկոսի յուղ
  • 2 ճաշի գդալ կտավատի սերմ (աղացած)
  • ¼ թեյի գդալ կոճապղպեղի փոշի

Օգտագործման եղանակը՝

Այս բոլորը պետք է հարել բլենդերով և ըմպել դատարկ ստամոքսին առավոտյան:

Նախընտրելի է նախ մեկ բաժակ գոլ ջուր ըմպել, ապա՝ ստացված հյութը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել