Ինչպես հայտնի է բոլորին, շուկայում վաճառվող կարագը պատրաստվում է պաստերացված կաթից և այդքան էլ հագեցած չէ օգտակար նյութերով, այդ իսկ պատճառով էլ տնական պայմաններում պատրաստված կարագը շատ ավելի օգտակար է, պարունակում է զանազան վիտամիններ և հանքանյութեր։ Եվ վերջապես, տան պայմաններում կարագ պատրաստելը շատ ավելի մատչելի է, քան դա խանութից գնելը։
BlogNews-ը Ձեզ է ներկայացնում «իսկական» կարագի առավելությունները, ինչպես նաև դա տնային պայմաններում պատրաստելու բաղադրատոմսը, ինչի համար Ձեզ պետք կլինի ընդամենը 15 րոպե։
Բնական կարագը պարունակում է A վիտամին, որն առաջնային նշանակություն ունի, երբ խոսքը մարդու աչքերի, հյուսվածքների, մեմբրանների, ատամների և մաշկի առողջության մասին է։
Բնական կարագի առավելությունները՝
- Այն պարունակում է լեցիտին, ինչը շատ կաևոր է խոլեստերինի յուրացման գործընթացում։
- Դրա պարունակած A վիտամինը շատ կարևոր է վահանագեղձի և մակերիկամների առողջության համար։
- Այն պարունակում է օրգանիզմին անհրաժեշտ հակաօքսիդանտներ։
- Այն K և E վիտամինների լավ աղբյուր է։
- Կարագը կանխարգելում է ստամոքսաղիքային վարակները։
- Այն կանխում է ատամների թուլացումը։
- Կարագը պարունակում է D վիտամին, որը խթանում է կալցիումի ճիշտ յուրացումը։
- Այն ամրացնում է իմունային և մկանային համակարգերը։
Ինչպե՞ս տանը կարագ պատրաստել
Բաղադրիչներ
- սերուցք (сливки) կամ տնական թթվասեր՝ 1լ
- Ծովի աղ․ քանակն՝ ըստ նախասիրության
Պատրաստման եղանակ
- Սկզբի համար սառեցրեք սերուցքը և մանրակրկիտ կերպով խառնեք այն (դա կարելի է անել բլենդերի կամ հարիչի միջոցով) մոտ 10 րոպե, ինչից հետո կստանաք ավելի խիտ զանգված։
- Շարունակեք հարել այնքան, մինչև զանգվածը հատիկավոր դառնա և սկսվի բաժանվել։ Մի մասը կդառնա կարագ, իսկ մնացած մասը, որը հեղուկ է, պետք է ընթացքում հեռացնել։
- Վերջում կրկին քամեք ստացվածն ու առանձնացրեք կարագը, հետո կարագը լվացեք սառը ջրով այնքան, մինչև ջուրը սկսի չփոխազդել և չվերցնի կարագի գույնը։
Տնական, օրգանական կարագն ունի պահպանման ավելի երկար ժամանակ, այն է՝ 2-3 ամիս։