Բանանը պարունակում է նյութեր, որոնք օգնում են լիցքաթափվել, լավացնել տրամադրությունը և երջանիկ զգալ:
Այդ միրգը նաև էներգիայի մեծ պահուստ ունի:
Օրինակ՝ ուտելով երկու բանան՝ դու կստանաս էներգիա, որը կբավականացնի մեկ ու կես ժամ ակտիվ աշխատելուն:
Բաղադրիչներ
- 4 ձու
- կես բաժակ շաքարավազ
- վանիլին՝ ըստ համի
- կես բաժակ ալյուր
- 2 թեյի գդալ սերուցքային կարագ
- 2 թեյի գդալ մեղր
- քառորդ բաժակ հարած սերուցք
- 1 բանան
- չորացրած մրգեր, հատապտուղներ, քերած շոկոլադ՝ ըստ ցանկության
Պատրաստման եղանակը
Հարել ձուն և շաքարավազը, մինչև դառնա միատարր զանգված։
Հետո քիչ-քիչ ավելացնել ալյուր՝ այդ ընթացքում խմորը հարելով։
Հետո ավելացնել սերուցքային կարագը և մեղրը: Անհրաժեշտ է անընդհատ հարել, քանի որ խմորը պետք է միատարր լինի։
Տաքացնել վառարանը մինչ 180 աստիճան: Թավայի վրա կարագ քսել և խմորը լցնել։
Պետք չէ երկար թխվի՝ 10-15 րոպե: Խմորը պետք է մի փոքր կարմրի, բայց չի կարելի, որ այն շատ կարմրի և չորանա։
Թողնել մի փոքր սառչի խմորը և վրան քսել հարած սերուցքը: Խմորի վրա շարել կտրատած բանանը և ամուր փաթաթել այն։
Ռուլետի վրա ցանել շաքարի փոշի։
Ռուլետը պատրաստ է: Ցանկության դեպքում կարելի է զարդարել չորացրած մրգերով, քերած շոկոլադով, ինչպես նաև հատապտուղներով:
Ամեն ձևով սա ֆանտաստիկ համեղ և, միևնույն ժամանակ, հասարակ դեսերտ է: