- ալյուր - 340 գր
- փխրեցուցիչ - 1 թ/գդ
- սոդա - 1/3 թ/գդ
- շաքարավազ - 3 ճ/գդ
- դարչին - 1/2 թ/գդ
- կեֆիր - 500 գր
- ձու - 2 հատ
- կարագ - 100 գր(հալեցրած)
- խնձոր - 3 հատ
Instructions
- Խառնում ենք սոդան, փխրեցուցիչը, դարչինը, ալյուրն ու շաքարավազը:
- Այնուհետև ավելացնում ենք կարագը, ձուն և կեֆիրը և հունցում ենք այնքան մինչև
թանձր ու համասեռ զանգված ստանանք։ - Խնձորները կեղևազրկում ենք և պտղամիսը ոչ մեծ կտորների ենք բաժանում։
- Խնձորը խմորի հետ խառնում ենք։ Օլադիները տապակում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա` կարագով պատված թավայի մեջ, մինչև պատրաստ լինեն։
Մատուցում ենք մեղրի կամ թթվասերի հետ։
Այս օլադիի բաղադրատոմսի մեջ խնձորը համեմված է դարչինով, սակայն եթե դարչին չենք սիրում, կարող ենք այն փոխարինել վանիլինով կամ ցիտրուսային կեղևով:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/խնձորով-օլադի/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել