Բաղադրիչներ
- Խմորի համար՝
- ձու - 3 հատ
- ալյուր - 200 գր
- շաքարավազ - 150 գր
- կարագ - 100 գր
- փխրեցուցիչ - 5գր
- նարինջ - 1 հատ(կեղև)
- Կրեմի համար՝
- հյութ նարինջի - 350 մլ
- շաքարավազ - 100 գր
- ալյուր - 1-2 ճ/գդ
- օսլա (крахмал) - 1 ճ/գդ
Պատրաստման եղանակ
- Ձուն շաքարավազի հետ հարում ենք այնքան մինչև փքուն սպիտակ զանգված ստանանք։ Կարագը հալեցնում ենք և թողնում ենք փոքր-ինչ սառչի։ Այնուհետև ավելացնում ենք ձվերին։ Ապա ավելացնում ենք մաղած ալյուրը, փխրեցուցիչն ու նարնջի կեղևը և խառնում:
- Լցնում ենք ձևամանի մեջ և հավասարեցնում (26 սմ ձևամանի մեջ բիսկվիթը շատ բարձր չի ստացվում)։ Թխում ենք 30 րոպե 180 աստիճանում։
- Մինչև բիսկվիթը թխվի, պատրաստում ենք կրեմը։ Լցնում ենք 200մլ նարնջի հյութը կաթսայի մեջ, ապա ավելացնում ենք շաքարավազը և դնում կրակի վրա։ Սպասում ենք մինչև շաքարավազը լուծվի։
- Առանձին ամանի մեջ խառնում ենք ալյուրն ու օսլան և աստիճանաբար վրան լցնում ենք մնացած նարնջի հյութը։ Սա անում ենք, որ կրեմը համասեռ լինի։ Ստացվում է կրեմի այսպիսի թանձրացուցիչ։
- Ժամանակավոր կրակի վրայից հանում ենք հյութով տարան և անընդհատ խառնելով զգուշորեն ավելացնում թանձրացուցիչի մեջ։ Կրկին դնում ենք կրակի վրա և սպասում մինչև թանձրանա։ Հանում ենք կրակի վրայից և թողնում ենք սառչի։
- Այդ ընթացքում բիսկվիթը թխվեց։
- Թողնում ենք սառչի, այնուհետև պատրաստի բիսկվիթը 2 մասի ենք բաժանում։
Շերտերի մեջտեղում քսում ենք տաք կրեմը և ձևավորում շաքարի փոշով։ - Տորթը դնում ենք սառնարանը, որպեսզի կրեմը լավ թանձրանա։
Այսպիսի կրեմ կարելի է պատրաստել ցանկացած տեսակի մրգային հյութով:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B6%D5%A1%D6%80%D5%AB%D5%B6%D5%BB%D5%AB-%D5%AF%D6%80%D5%A5%D5%B4%D5%B8%D5%BE-%D5%BF%D5%B8%D6%80%D5%A9/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել