Ինչի՞ արդյունքում են սպիտակում վարսերըLife.panorama.am-ը գրում է.
 Մելանինը հատուկ պիգմենտ է, որը պատասխանատու է մեր վարսերի բնական գույնի համար։ Այն գոյություն ունի յուրաքանչյուրիս օրգանիզմում, սակայն տարբեր քանակություններով: Օրինակ սև կամ շագանակագույն վարսերն ունեն առավել մեծ քանակությամբ մելանին, քան շեկ վարսերը:

 Տարիների ընթացքում մեր օրգանիզմը կորցնում է այդ պիգմենտը արտազատելու ունակությունը, այդ իսկ պատճառով մենք բախվում ենք արդեն իսկ սպիտակած վարսերի խնդրի հետ: Իրականում վարսերը ոչ թե սպիտակում են, այլ՝  դառնում են թափանցիկ:

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ։
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել