Բաղադրիչները՝
- 1 հնդկահավ
- 3 խնձոր
- 2 նարինջ
- 100 գ սալորաչիր
- 100 գ ծիրանի չիր
- 100 գ պահածոյացված անանաս
- դափնու տերև
- 1/4 թ. գ. աղ
- 1/4 թ. գ. աղացած պղպեղ
- 1/4 թ. գ. խմելի-սունելի
- 1 թ. գ. ծոթրին
- 1/4 թ. գ. աղացած կոճապղպեղ
- 4 ճ. գ. սոյայի սոուս
- 5 պճեղ սխտոր
Պատրաստման եղանակը՝
Լվա խնձորները և կտրտիր: Մաքրիր նարնջի կեղևը և կտրտիր քառակուսաձև:
Փոքրիկ ամանի մեջ խառնիր ծիրանի չիրը, սալորաչիրը, խնձորը, նարինջը, անանասի կտորները, սոյայի սոուսը, մաքրված և կտրտած սխտորը, դափնու տերևը, համեմունքները:
Լավ լվա հնդկահավը, ներսից և դրսից լավ աղ և պղպեղ արա:
Հնդկահավի մեջ շատ մրգեր լցրու, ամրացրու ատամի փայտիկներով:
Թավայի վրա մագաղաթանման թուղթ դիր, հետո հնդկահավը, կողքերը՝ ավելացած մրգերը: Հնդկահավի վրա կարագ քսիր:
Թավայի մեջ կես բաժակ ջուր լցրու, եփիր 2-3 ժամ 200 աստիճանով:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել