Tert.am-ը գրում է.
Բրիտանական The Guardian հեղինակավոր պարբերականն անդրադարձել է սիրիահայերի ռեստորանային գործունեությանը Հայաստանում:
Սիրիայի պատերազմից հետո Հայաստանում ապաստանած հազարավոր փախստականներից աղբյուրը ներկայացրել է Ճապաղջուրյանների և նրանց լահմաջոյանոցի պատմությունը:
Սիրիահայ Կայծը՝ Ճապաղջուրյանների ընտանիքից, բացահայտել է, որ սովորաբար «լահմաջունի»՝ լահմաջոյի պատրաստման համար ութ տեսակ համեմունք է օգտագործվում, սակայն հայաստանցի համտեսողների քիմքին համապատասխան այժմ իրենց լահմաջոն ավելի մեղմ կծվությամբ են պատրաստում:
Ներկայացվում է նաև Մանուշակ Կիրիզյանի պատմությունը, լահմաջոյի բաղադրատոմսեր: Աղբյուրը նշում է, որ լահմաջոն նորույթ չէ հայկական խոհանոցում, սակայն այժմ նոր՝ հալեպյան համուհոտ է ստացել:


Նյութի աղբյուր՝ http://www.tert.am/am/news/2016/03/08/syr/1955884
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



