Բաղադրիչներ
- հավի ֆիլե - 500 գր
- սոխ - 150 գր
- սունկ շամպինիոն - 300 գր
- բուսայուղ
- աղ
- պղպեղ սև
Պատրաստման եղանակ
- Սոխը մանր կտրատում ենք։ Սունկը մաքրում ենք և մանր կտրատում։ Սոխը տապակում ենք բուսայուղի մեջ։ Ավելացնում ենք սունկը, աղով համեմում և տապակում այնքան ժամանակ, մինչև ջուրն ամբողջությամբ գոլորշանա։

- Ֆիլեն կողքից բացում ենք (բայց ոչ մինչև վերջ), որպեսզի գրպան ստանանք։
Սունկը լցոնում ենք այդ գրպանի մեջ։ Այնուհետև ֆիլեի բաց մասը չոփիկներով ամրացնում ենք։ Ֆիլեն աղով և պղպեղով համեմում ենք ու տապակում բուսայուղի մեջ յուրաքանչյուր կողմից 10 րոպե։
- Ահա և մեր ուտեստը պատրաստ է:

Հավի կրծքամսի փոխարեն կարող ենք հնդկահավի միս օգտագործել։ Որպես խավարտ կարող ենք պատրաստել կարտոֆիլով խյուս կամ հնդկաձավար:
Նյութի աղբյուր՝ http://www.cooks.am/%D5%B0%D5%A1%D5%BE%D5%AB-%D5%B4%D5%BD%D5%B8%D5%BE-%D5%BC%D5%B8%D6%82%D5%AC%D5%A5%D5%BF/
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



