Դեկտեմբերի 25-ին քրիստոնյաների մեծամասնությունը նշում է Սուրբ Ծնունդը: Բոլոր երկրներում Սուրբ Ծննդյան ընթրիքն ավարտվում է աղանդերով:
Իտալիայում հայտնի Սուրբ Ծննդյան աղանդեր է պանետոնեն: Այն շատ նման է ուկրաինական կուլիչին, սակայն նույնը չէ:

Գերմանիայում հայտնի շթոլենի բաղադրությունում ձու չկա, սակայն շատ է կարագը, ընկույզը, չրեղենը, համեմունքները: Այն առնվազն 6 ժամ պետք է պահվի ալկոհոլի մեջ:

Շվեդիայում Սուրբ Ծննդյան օրը պատրաստում են լուսեկաթ` կանթանշոռե հիմքով և S տառի հակառակ տեսքով ավանդական աղանդերը:

Սուրբ Ծնունդին Ֆրանսիայում պատրաստում են 13 տեսակի աղանդեր: Դրանք տարբերվում են և՛ բաղադրությամբ, և՛ տեսքով:

Լեհաստանում պատրաստում են մակովնիկ` թթխմորով խմորից և խաշխաշի հիմքով:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



