Իսկ դուք գիտեի՞ք, որ կանաչ և սև թեյերը տարբեր բույսեր չեն:
Նրանք թեյի միևնույն տերևն են: Գույնի և համի տարբերությունը պայմանավորված է նրանով, թե որքան ժամանակ են օքսիդացվում թեյի տերևները մինչ չորացվելը: Կանաչ թեյի տերևներն ընդհանրապես չեն օքսիդացվում կամ օքսիդացվում են շատ քիչ, իսկ սևը խմորվում է երկու շաբաթից մինչև մեկ ամիս:
Նյութի աղբյուր՝ http://ashxarhishurj.blogspot.com/2014/01/blog-post_9610.html
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել