Որոշ թխվածքներում, թխվածքաբլիթներում, տորթերում և մշակված այլ սննդամթերքներում ճարպեր կան, որոնք վնասում են մարդու հիշողությունը, նախազգուշացնում են ուսումնասիրողները:

Այս տրանս-ճարպերն օգտագործվում են այնպիսի սննդամթերքների արտադրության մեջ, որոնց հարկավոր է հաճելի համ և տեսք տալ, երկարացնել պիտանելիության ժամկետը: Դրանց ստեղծվում են բուսական յուղի մեջ ջրածին ավելացնելով: Նման հավելումը յուղն ավելի պինդ է դարձնում:

Մինչև 45 տարեկան 1000 առողջ տղամարդկանց շրջանում անցկացված ուսումնասիրությունը ցույց է տվել, որ տրանս-ճարպերի ավելի ատիվ օգտագործողների մոտ հիշողությունն ավելի թույլ է:

Ուսումնասիրողները պնդում են, որ տրանս-ճարպերն ազդում են եիտասարդների և միջին տարիքի տղամարդանց հիշողության վրա:

Լայնորեն տարածված է նաև այն կարծիքը, որ տրանս-ճարպերը վնասում են սրտին: Դրանք ավելի վնասակար են, քան հագեցած ճարպերը:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել