Նոր հետազոտությունն ապացուցել է, որ ողջ կյանքի ընթացքում պարբերաբար օմեգա-3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ ընդունելը կարող է կանխել կաթնագեղձի քաղցկեղային ուռուցքի աճը։
Ըստ ՌԲԿ-ի՝ օմեգա-3 յուղային թթուներով հարուստ սնունդ օգտագործելիս ուռուցքի չափը նվազում է 30%-ով։ Օմեգա-3 յուղային թթուների ընդհանուր հիմքը ձկան, ջրիմուռների, կաղամարի ու որոշ բուսական յուղերն են, օրինակ՝ կտավատինն ու կանեփինը։
Հիշեցնենք, որ կաթնագեղձի քաղցկեղը կանանց մոտ քաղցկեղի առավել տարածված տեսակն է և նրանց՝ քաղցկեղից մահանալու երկրորդ գլխավոր պատճառը։
Նյութի աղբյուր՝ https://www.facebook.com/vrezh.osipyan/posts/625976777524445
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել



