Կաթով թեյը՝  լավագույն  հակաքաղցկեղային միջոցLife.panorama.am-ը գրում է.

Գիտնականանները մեկ անգամ չէ, որ խոսել են ուռուցքաբանական հիվանդությունների դեպքում կանաչ թեյի օգտակարության մասին: Դա բացատրվում է թեյի մեջ պարունակվող պոլիֆենիլների առկայությամբ: Փորձագետները փորձել են պարզել, թե որ միջոցն է առավելապես բարձրացնում այդ բաղադրիչների արդյունավետությունը մարդու օրգանիզմի վրա և եկել այն եզրակացության, որ դա կաթն է: 

Ինչպես հայտարարում են կանադական Գվելֆյան համալսարանի հետազոտողները, լուծվելով կաթի մեջ, այս կոմպոնենտը ոչ միայն պահպանում է իր կենսաբանական որակները, այլ նաև ավելանում է նրա հակաքաղցկեղային նշանակությունը: Կաթի հետ միաձուլումը կտրուկ նվազեցնում է օրինակ հաստ աղիում քաղցկեղից բջիջների տարածումը: Նման արդյունքների մասնագետները եկել են՝ կատարելով բազմաթիվ փորձեր: 
Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել