Ինչ ուտել հղիության ընթացքում. խորհուրդներ կանանցLife.panorama.am-ը գրում է.

Հղիությունը կնոջ կյանքի ամենապատասխանատու ժամանակաշրջանն է: Ապագա երեխայի առողջությունը մեծապես կախված  է հղիության ընթացքում կնոջ օգտագործած սննդից և ապրելակերպից:

Ներկայացնում ենք հղիության ընթացքում մասնագետների կողմից խորհուրդ տրվող ամենաօգտակար մթերքները.

Թուզ. այն հարուստ է կալցիումով, երկաթով. երկաթի պակասը հղիների մոտ կարող է անեմիա առաջացնել  

Կանաչ սոխ, որը հարուստ է B վիտամինի այն տարատեսակով, որը նպաստում է բջիջների աճին և վերարտադրմանը

Լոբի. հարուստ է պղնձով, երկաթով, ֆոսֆորով, որոնք օգնում են ձևավորել արյան կարմիր գնդիկները

Ամբողջական հոդվածը կարող եք կարդալ այստեղ

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել