Անհրաժեշտ է`
Խմորի համար`
700 գր ալյուր
500 գր սովորական յոգուրտ
2 հավկիթ
50 գր կարագ
1 թեյի գդալ աղ
2 թեյի գդալ սոդա
Միջուկի համար`
450 գր քերած մոցարելլա
450 գր ֆետա պանիր
1 հավկիթ
Պատրաստման եղանակը`
Խմոր`
Մեծ ամանի մեջ խառնեք յոգուրտը, հավկիթները, կարագն ու աղը: Սկսեք կամաց-կամաց ավելացնել ալյուրը` խառնելով ձեռքերով: Խմորը պետք է լինի փափուկ և առաձգական, ուստի ավելացրեք այնքան, որքան անհրաժեշտ է: Ավելացրեք սոդա:
Ալյուր ցանած տախտակի վրա հունցեք խմորը 5-10 րոպեի ընթացքում: Վերադարձրեք խմորն ամանի մեջ, հերմետիկ փակեք կափարիչով կամ այլ ծածկով և դրեք սառնարան 20 րոպեով:
Միջուկ`
Միջուկի համար խառնեք պանրի երկու տեսակներն ու հավկիթը, մինչև ստացվի միասեռ զանգված: Ջեռոցը տաքացրեք մինչև 220 աստիճան: Խմորն ու միջուկը բաժանեք 6 հավասար մասերի: Ձեռքերով տարածեք խմորը և 20 սմ տրամագծով բլիթ պատրաստեք: Տեղադրեք միջուկը և ամուր փակեք բլիթը (կալցոնեի տեսքով): Թխեք 10-15 րոպե: Մատուցեք տաք վիճակում:
Բարի ախորժակ: