Անհրաժեշտ է`
150 մլ կաթ
180 մլ թթվասեր
4 ճաշի գդալ շաքարավազ
2 թեյի գդալ լուծվող սուրճ
1 դեղնուց
20 գրամ ժելատին
1 թեյի գդալ վանիլին
Պատրաստման եղանակը`
1. Ժելատինը բացել 1 ճաշի գդալ ջրով և թողնել, որ ուռչի:
2. Կաթը լցնել փոքրիկ կաթսայի մեջ, ավելացնել սուրճ և եռացնել: Հանել կրակից:
3. Դեղնուցը հարել շաքարավազի հետ և ավելացնել տաք կաթի մեջ:
4. Ստացված զանգվածը դնել մարմանդ կրակի վրա, տաքացնել, անընդհատ խառնել և չհասցնել եռման: Երբ զանգվածը սկսի խտանալ, հանել կրակից և ավելացնել ժելատինը: Թողնել, որ սառչի:
5. Զանգվածին ավելացնել թթվասերը, խառնել: Լցնել բաժակների մեջ: Դնել սառնարանում 5 ժամով:
6. Որպեսզի սառած աղանդերը հեշտ լինի առանձնացնել բաժակներից, կես րոպեով դրեք տաք ջրի մեջ: Կարելի է զարդարել կակաոյով, քերած շոկոլադով կամ նարնջով:
Բարի ախորժակ:
Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print
Տպել