Անհրաժեշտ է`

500 գրամ հավի ֆիլե

500 գրամ շամպինյոններ

200 գրամ սոխ

200 գրամ պանիր

300-350 գրամ սերուցք կամ թթվասեր

2 ճաշի գդալ ալյուր

աղ, պղպեղ

բուսական յուղ

Պատրաստման եղանակը`

Սունկը մաքրել, մանր կտրատել: Սոխը մանր կտրատել:

Հավի ֆիլեն եփել, մինչև պատրաստ լինի:

Թողնել, որ սառչի, մանր կտրատել: Պանիրը խոշոր քերել:

Սոխը տապակել: Ավելացնել սունկը, տապակել այնքան, մինչև հեղուկ չմնա (մոտ 10-15 րոպե):

Չոր թավայի վրա մի-փոքր տապակել ալյուրը: Ավելացնել սերուցքը (թթվասերը), ավելացնել աղ, պղպեղ, հասցնել եռման: Եթե թանձր թթվասեր ունեք, կարող եք մի-փոքր հավի արգանակ ավելացնել:

Ավելացնել սունկը սոխի հետ, ֆիլեն, ավելացնել աղ, պղպեղ, խառնել, վերցնել կրակից:

Ստացված զանգվածը լցնել կերամիկական կամ մետաղական ամանների մեջ: Վերևից լցնել պանիր, դնել ջեռոցում, մինչև զանգվածը ոսկեգույն դառնա:

Բարի ախորժակ:

Կայքում տեղ գտած մտքերն ու տեսակետները հեղինակի սեփականությունն են և կարող են չհամընկնել BlogNews.am-ի խմբագրության տեսակետների հետ:
print Տպել