Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակ
Պատրաստում ենք խմորը: Փափկեցրած կարագը շաքարավազի հետ տրորում ենք, այնուհետև ավելացնում ենք ձուն և խառնում: Սոդան ալյուրի հետ խառնում ենք և լցնում կարագով խառնուրդի մեջ: Խմորը սկզբում գդալով ենք հունցում, այնուհետև՝ ձեռքերով գնդում, բաժանում երկու փոքր և մեծ մասերի և 20 րոպեով տեղափոխում սառցախցիկ:
Մեծ խմորը հանում ենք, դնում յուղաթղթապատ ձևամանի մեջ:
Վրան լցնում ենք ջեմը:
Այնուհետև քերում ենք փոքր խմորը:
Թխում ենք 20 րոպե 200 աստիճան տաքացրած ջեռոցում:
Իսկ այս անգամ պատրաստեցինք համեղ քերած պիրոգ