Բաղադրիչներ՝
Շոկոլադե գլազուր՝
կարագ՝ 80 գրամ,
կակաո՝ 100 գրամ,
շաքարի փոշի՝ 200 գրամ,
կաթ՝ 100 մլ,
վանիլ՝ 1 թեյի գդալ։
Պատրաստումը՝
Խառնեք ամանի մեջ ալյուրը, շաքարը, կակաոն, սոդան, փխրեցուցիչը և աղ, կենտրոնում անցք արեք և լցրեք այնտեղ ձու, սուրճ, կեֆիր, բուսական յուղ և վանիլ։
Հարում ենք մի քանի րոպե միջին արագությամբ։ Խմորը ստացվում է ջրիկ։
Լցնում ենք ֆորմայի մեջ, պատում կարագով և ալյուրով։
Թխում նք 180C աստիճանի տակ 30-40 րոպե։
Թողնել սառչի 10 րոպե, իսկ հետո հանել ջեռոցից և թողնել, որ ամբողջովին սառչի։
Պատում ենք ցանկացած կրեմով։
Շոկոլադե գլազուրի համար՝
Հալեցնել կարագը, ավելացնել կակաո։
Այնուհետև ավելացնել շաքարի փոշի, կաթ և մեկ թեյի գդալ վանիլի փոշի։
Լավ խառնեք, որպեսզի հարթ լինի։
Ավելացրեք ոչ այդքան մեծ քանակությամբ կաթ, եթե գլազուրը խիտ է ստացվել։
Քսում ենք այն խմորեղենի վրա և վերջ, շոկոլադե գլազուրով խմորեղենը պատրաստ է։
3-4 ժամ դնում ենք սառնարանում։
Բարի ախորժակ։