Մենք բոլորս աշխատում ենք շատ բանջարեղեն օգտագործել՝ դրանով ապահովելով մեր օրգանիզմի կողմից պահանջվող վիտամինային պաշարը: Ցավոք, շատ արտադրողներ անտեսում են բոլոր նորմերը և աճեցնում են գենետիկորեն մոդիֆիկացված լոլիկներ: Դրա նպատակն է նվազագույն գումարով հսկայական բերք ստանալ:
Ի սկզբանե մթերքներն արտադրում էին նման ճանապահով, որպեսզի փրկեին սովի և աղքատության մեջ ապրող երկրներին: Բայց, ուսումնասիրելով ԳՄՕ-ի ազդեցությունը մարդկանց առողջության վրա, շուտով այդ մրգերն ու բանջարեղեններն արգելեցին ամենուր:
Տարբերել բնական ճանապարհով աճեցրած բանջարեղենը գենետիկորեն փոփոխվածից դժվար է: Ձեզ ենք ներկայացնում երկու նշան, որոնց միջոցով կարող եք տարբերել գենետիկորեն մոդիֆիկացված բանջարեղենը:
Ինչպես ընտրել բնական լոլիկներ
ԳՄՕ պարունակող մրգերից և բանջարեղեններից խուսափելու համար խորհուրդ է տրվում դրանցից յուրաքանչյուրը գնել այն եղանակին, երբ իրոք դրանք աճում են: