Համեղ խաչապուրի՝ վրացական խոհարարից․ Հրաշալի բաղադրատոմս ձեր ընտանիքի համար


15:00 , 8 ապրիլ, 2018

Այս բաղադրատոմսը ես ինձ հետ բերել եմ Թբիլիսիից։ Այն ինձ տվել է վրացի խոհարար։

Բաղադրիչներ․

Պատրաստման եղանակը․

Մինչև միատարր զանգված դառնալը խառնում ենք կեֆիր +ձու:Ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները (աղ, սոդա, շաքար, յուղ)։ Խառնում ենք։ Աստիճանաբար շաղ ենք տալիս ալյուրը և անընդհատ խառնում պատառաքաղով։ Պատրաստում ենք միջուկը՝  ձու+պանիր, մանրացրած մանր քերիչով։ Բաժանում ենք խմորը մասերի։ Գրտնակում ենք բարակ լոշիկները։ Դնում ենք միջուկը՝ վերևից ծածկելով երկրորդ լոշիկով։ Տապակում ենք տապակայի մեջ՝ երկու կողմից։