Այս բաղադրատոմսը ես ինձ հետ բերել եմ Թբիլիսիից։ Այն ինձ տվել է վրացի խոհարար։
Բաղադրիչներ
Պատրաստման եղանակը
Մինչև միատարր զանգված դառնալը խառնում ենք կեֆիրն ու ձուն: Ավելացնում ենք մնացած բաղադրիչները՝ աղ, սոդա, շաքար, յուղ։ Խառնում ենք։ Աստիճանաբար շաղ ենք տալիս ալյուրը և անընդհատ խառնում պատառաքաղով։ Պատրաստում ենք միջուկը՝ ձու+պանիր՝ մանրացրած մանր քերիչով։ Խմորը մասերի ենք բաժանում։ Գրտնակում ենք բարակ լոշիկները։ Դնում ենք միջուկը՝ վերևից ծածկելով երկրորդ լոշիկով։ Տապակում ենք տապակայի մեջ երկու կողմից։